Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puré de jitomate básico
- 100 g de cebolla
- 4 dientes de ajo, pelados
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 1000 g de jitomate saladet, en cuartos
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 1 cda de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 342.4 kJ / 81.8 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 238.3 mg
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30min
Salpicón de res
1 godz.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Salsa verde cocida
30min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1 godz. 30 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Chilaquiles divorciados
1 godz.
Pan de caja blanco
2 godz.
Chilaquiles rojos
25min
Salsa roja de molcajete
10 min
Pollo con mole TM6
1 godz.
Nieve de frutas
10 min