Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g dana bonfile, şeritler halinde kesilmiş (12 cm x 1 cm x 1 cm)
- 2 yk zeytinyağı
- 1 ¼ tk tuz
- ½ tk toz karabiber
- 130 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 40 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 550 g kültür mantarı, sapları ayıklanmış, dilimlenmiş (1 cm) (bk. öneri)
- ¼ tk kuru kekik, damak tadına göre
- 100 g su
- 2 yk mısır nişastası
- 2 yk soğuk su
- 1 yk Dijon hardalı
- 50 g krema
- 5 g maydanoz, sadece yaprakları, ince kıyılmış
- 1 dal dereotu yaprağı, ince kıyılmış
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2882.5 kJ / 689.6 kcal
- Białko
- 52.4 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Bolonez Sos
1h 5 min
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30min
Etli Fajita
40min
Tuzlu Karamelli Dondurma
14h
Tavuk ve Körili Mercimek
35min
Spagetti Carbonara
40min
Teriyaki Sos (sarımsak ve zencefilli)
Brak ocen
Tatlı Patates ve Remoulade Soslu Bonfile
1h 30min
Tavuk Eti Suyu
Brak ocen
Karnıyarık
1h
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Dana Stroganoff
1h