Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 10 ovos
- 250 g açúcar
- 250 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
Glacé
- 180 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 191 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim
2 godz. 40 min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Jesuítas
20min
Creme de pasteleiro
15 min
Molotof ao vapor
30min
Pudim de laranja
5 godz.
Pastéis de nata
45min
Torta com doce de framboesa
1h
Pão-de-ló
55min
Pão-de-ló com ovos-moles pobres
1h
Doce branco e doce amarelo da romaria
1h
Casadinhos
45min