![Macarons de flor de hibisco Macarons de flor de hibisco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4020509e-322f-4995-97f1-857f038d00a7/Derivates/a79f5835-782d-4107-a371-6811ecaa05bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de flor de hibisco
- 10 g de flores de hibisco secas
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate blanco para postres en trozos
Macarons de flor de hibisco
- 15 g de flores de hibisco secas
- 80 g de azúcar
- 70 g de almendra molida
- 70 g de azúcar glas
- 2 claras de huevo (aprox. 70 g) a temperatura ambiente
- 4 gotas de vinagre
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Pan de brioche
5h
Pink velvet cake
7 Std. 20 Min
Cupcakes galácticos
1 godz. 40 min
Bagels
2h
Pasta Timballo
Brak ocen
Hugo Spritz
Brak ocen
Stollen navideño con requesón
2 Std. 30 Min
Naranja en almíbar de clavo
35 Min
Croquembouche con natilla de naranja y chocolate negro
10 Std.
Napa Kimchi
86h
Mermelada de fresas
1 Std.
Galletas Sarah Bernhardt
14 Std.