Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
- 100 g de salsa de soya
- 25 g de vinagre de arroz
- 5 - 10 gotas de salsa Tabasco
- 1 cdita de ajonjolí tostado
Masa para dumpling
- 200 g de agua
- 150 g de harina de trigo
-
40
g de fécula de maíz y un poco más para espolvorear
lub 40 g de almidón de tapioca - ½ cdita de sal
- 20 g de agua fría
Relleno
- 5 - 10 g de jengibre
- 50 g de cebolla de cambray, en trozos
- 150 g de camarón crudo, pelado
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
-
2
cda de sake
lub 2 cda de jerez - 30 g de salsa de soya
- 1 pizca de pimienta negra molida
Armado y cocción
- 1 zanahoria, cortada en 20 rebanadas delgadas
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 20 porciones
- Kalorie
- 4640 kJ / 1100 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 160 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto de jitomate
10 min
Salsa verde cruda
5 Min
Salsa de xoconostle y morita asado
20 min
Masa Danesa
15h
Arroz frito
40 Min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1h 15min
Costillas Coreanas en cocción lenta TM6
4h 10 min
Pasta fresca de jitomate
Brak ocen
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2 Std. 10 Min
Crepas
1h 15min
Gyoza (dumplings)
1h 30 min
Roles de canela
2 godz. 30 min