![Dumplings de camarón (Xia jiao) Dumplings de camarón (Xia jiao)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f30230eb-f0b4-462a-97b3-9f264cc073c7/Derivates/b6581b80-93f4-41fd-a189-8653b18029f5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
- 100 g de salsa de soya
- 25 g de vinagre de arroz
- 5 - 10 gotas de salsa Tabasco
- 1 cdita de ajonjolí tostado
Masa para dumpling
- 200 g de agua
- 150 g de harina de trigo
-
40
g de fécula de maíz y un poco más para espolvorear
lub 40 g de almidón de tapioca - ½ cdita de sal
- 20 g de agua fría
Relleno
- 5 - 10 g de jengibre
- 50 g de cebolla de cambray, en trozos
- 150 g de camarón crudo, pelado
- 1 cda de aceite de ajonjolí tostado
-
2
cda de sake
lub 2 cda de jerez - 30 g de salsa de soya
- 1 pizca de pimienta negra molida
Armado y cocción
- 1 zanahoria, cortada en 20 rebanadas delgadas
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 20 porciones
- Kalorie
- 4640 kJ / 1100 kcal
- Białko
- 60 g
- Węglowodany
- 160 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gua Bao (Panes rellenos de cerdo bbq)
13 godz.
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2h 10min
Arroz frito
40min
Mole chiapaneco
30min
Gyoza (dumplings)
1h 30min
Mole xiqueño
1h 20min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1h 15min
Pesto de jitomate
10min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1óra 50p
Fetuccine Alfredo
35min
Arroz para sushi
40min