Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de arroz de grano corto
- 1200 g de agua
- 25 g de curry en polvo
- 50 g de chícharos, congelados
- 150 g de zanahoria, en cubos (1 cm)
- 2 huevos, ligeramente batidos
- 70 g de cebolla, en trozos
- 1 cda de aceite vegetal
- 100 g de camarones pelados, en trozos (2 cm)
- 30 g de piña, en rebanadas
- ½ cdita de sake, o vino de arroz
- 1 cda de salsa de pescado
- ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1204 kJ / 288 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo
35min
Curry de pollo estilo Ciudad del Cabo
1h
Estofado de res y cerveza con puré Colcannon en cocción lenta TM6
5h 5min
Sopa de frijoles Toscana
50min
Arroz jazmín con coco
50min
Frijoles de la olla
2 godz.
Pollo al vino (Coq au Vin) TM6
2h 15 min
Arroz frito
40 Min
Puré de papa
50min
Frijoles negros
25 min
Puré de papa criolla y crema de coco
40 Min
Risotto de camarón y espárragos
45 min