L'incontournable sauce bolognaise

L'incontournable sauce bolognaise

4.2 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de carotte
  • 100 g d'oignon
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de céleri branche
  • 15 g d'huile d'olive
  • 700 g de viande de bœuf hachée
    700 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf
  • 2 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
  • 1 pincée de piment en poudre fort
  • 400 g de tomates pelées au jus
  • 1 c. à soupe de fond de veau délayé dans 150 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 4 brins de persil plat frais ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 48 g
Kalorie 1951 kJ / 467 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...