Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Zucker
-
½
Würfel frische Hefe (ca. 20 g)
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 400 g Mehl, und etwas mehr zum Auswallen
- 30 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
Fertigstellung
- 2 Bundzwiebeln, mit dem Grün, halbiert, Grün in Stücken (3 cm)
- 180 g Crème fraîche
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 380 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in gehobelten Scheiben (1 mm)
-
300
g Saucisse aux choux (Kabiswurst), aufgeschnitten, Inneres herausgeschabt, zerzupft
lub 300 g Waadtländer Saucisson
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3748 kJ / 900 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50 min
Pizzaschnecken
1h 20min
Bündner Capuns
35min
Brezel
1 Std. 50 Min
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Zwiebel-Käsewähe
1 godz. 15 min
Badischer Flammkuchen
1 godz.
Kartoffel-Focaccia
2hod. 50min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Hamburger mit Coleslaw
40min
Flammkuchen mit Speck
40min