Urządzenia i Akcesoria
Linzer Torte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Dinkelkörner200 g
-
Mandeln200 g
-
Backpulver1 TL
-
Butter kalt, in Stücken170 g
-
Vollrohrzucker (oder Rohzucker)200 g
-
Salz1 Prise
-
Ei1
-
Kirsch1 TL
-
Kakaopulver1 EL
-
Zimt1 TL
-
Gewürznelken, gemahlen1 Prise
-
Himbeerkonfitüre340 g
-
Eigelb zum Bestreichen1
-
Milch zum Bestreichen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1735 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Grittibänze
2h 10min
Aprikosenwähe
1h 10min
Apfelwähe
1h 15min
Russenzopf mit Cranberries
3h
Chäschüechli (Käseküchlein)
50min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1h 55min
Mailänderli
3h
Spitzbuben mit Glühweingelee
2h 40min
Luzerner Lebkuchen
55min
Birewegge
28h
Herbstlicher Tirolercake
1h 30min
Aargauer Rüeblitorte
2h