Urządzenia i Akcesoria
Süsse Focaccia mit Haselnüssen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 Portionen
Składniki
Vorteig
-
100 g Manitoba-MehlPizzamehl100 g
-
1 ½ TL Trockenhefefrische Hefe15 g
-
Wasser50 g
Teig
-
Haselnüsse, mit oder ohne Haut80 g
-
Zucker60 g
-
Butter weich, in Stücken220 g
-
Vollrahm, gekühlt100 g
-
Ei1
-
Eigelb3
-
Weizenmehl250 g
-
Salz1 Prise
-
Kirschlikör, z. B. Maraschino50 g
Letzte Zubereitungsschritte
-
Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)2 - 3 EL
-
Honig70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1607 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pizza und Focaccia
45 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Haferflocken-Blechkuchen
1 godz. 40 min
Tomatenreis
30 min
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Vanillepudding
25 min
Gianduja Schoggi-Passion
5 godz. 40 min
Biskuittörtchen Opéra
24 godz.
Zwetgschen-Küchlein
1 godz. 30 min
Lammragout
50 min
Winterkuchen mit Mandarinen und Mandeln
2 godz. 35 min
Käsemuffins mit Gemüse und Haselnüssen
45 min
Apfelkuchen
1 godz.
Schwarzwäldertorte
2 godz. 30 min