Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pannacotta
- 400 g Vollrahm
- 400 g Vollmilch
- 100 g Feinkristallzucker
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- 3 Blätter Gelatine und eine Schüssel kaltes Wasser
Mango-Coulis
- 1 Mango, reif, in Stücken (ca. 350 g Fruchtfleisch)
- 25 g Limettensaft (½ Limette)
- 20 g Wasser
- 10 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1552 kJ / 372 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 50 min
Sauce béarnaise
20 min
Panna cotta
6h 15min
Getränkter Orangencake
1 Std. 30 Min
Schoggi-Crème
3h 15min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 40 min
Schokoladenküchlein mit Mango-Sorbet und Passionsfrucht
4h 15 min
Süssmostcreme
4h 15 min
Weisse Schokolade-Panna-cotta mit Passionsfrucht.
6h 40min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min