Zeytinyağlı Sebzeli Enginar

Zeytinyağlı Sebzeli Enginar

4.8 97 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porsiyon

Składniki

  • soğan ikiye bölünmüş
    100 g
  • zeytinyağı
    120 g
  • su
    450 g
  • limon suyu
    15 g
  • sarımsak
    1 diş
  • tuz ekstra 2 tutam tuz
    ½ tk
  • şeker
    1 ½ tk
  • un
    ¾ tk
  • enginar çanak (tanesi yakl. 90 g - Ø 8 cm) kararmaması için iyice limonlanmış
    6 adet
  • havuç küp küp kesilmiş (1 cm)
    100 g
  • patates küp küp kesilmiş (1.5 cm), kararmaması için suya koyulmuş
    130 g
  • bezelye, dondurulmuş
    90 g
  • dereotu yaprağı servis etmek için
    1 dal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 4 g
Kalorie 1029.9 kJ / 246.4 kcal
Tłuszcz 20.2 g
Błonnik 11.2 g
Węglowodany 12.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...