草莓乳酪蛋糕(無麩質)
TM5 TM6

草莓乳酪蛋糕(無麩質)

(Brak ocen)

Składniki

  • 40 克 奶油 ,切塊
  • 50 克 杏仁粉
  • 40 克 蓬萊米粉
  • 15 克 樹薯粉
  • 1 ½ 茶匙 玉米粉
  • ½ 茶匙 蒟蒻粉
  • 50 克 草莓乾 (蜜餞型)
  • 1 茶匙 鹽
  • 10 克 糖
  • 1 顆 蛋黃
  • 2 片 吉利丁片 (約5克)
  • 300 克 冰水 (泡吉利丁片用)
  • 50 克 冷凍草莓 ,先於常溫解凍
    lub 新鮮草莓
  • 100 克 鮮奶油 ,含脂量30%以上
  • 250 克 奶油乳酪 ,切塊
  • 3 大匙 冰糖粉 (約35克)
  • 新鮮綜合莓果 ,少許,裝飾用

Wartości odżywcze
na 1 個
Kalorie
9740 kJ / 2332 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
175 g
Tłuszcz
176 g
Błonnik
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy