Urządzenia i Akcesoria
Sopapilla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 piezas
Składniki
-
85 g de azúcar
-
2 cditas de canela en polvo
-
195 g de leche entera
-
310 g harina de trigo y un poco más para espolvorear
-
1 cda manteca vegetal
-
1 ½ cdita de polvo para hornear
-
1 cdita de azúcar morena
-
¼ cdita de sal fina al gusto
-
aceite vegetal el necesario para freír
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pieza
Białko
2 g
Kalorie
491 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TEX-MEX
51 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Empanadas chilenas (empanadas de pino)
6 godz. 50 min
Pebre
20 min
Choripanes con salsa pebre
2 godz.
Leche asada
4 godz. 40 min
Mini panqueques de naranja
20 min
Natillas con sémola
20 min
Natilla de semolina
20 min
Pisco sour
10 min
Salsa blanca italiana
20 min
Sopaipillas chilenas
45 min
Calzones rotos
35 min
Pisco sour
10 min