Urządzenia i Akcesoria
Sopapilla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 piezas
Składniki
-
85 g de azúcar
-
2 cditas de canela en polvo
-
195 g de leche entera
-
310 g harina de trigo y un poco más para espolvorear
-
1 cda manteca vegetal
-
1 ½ cdita de polvo para hornear
-
1 cdita de azúcar morena
-
¼ cdita de sal fina al gusto
-
aceite vegetal el necesario para freír
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pieza
Białko
2 g
Kalorie
491 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TEX-MEX
51 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Choripanes con salsa pebre
2 godz.
Leche asada
4 godz. 40 min
Masa de pan básica
5 min
Mini panqueques de naranja
20 min
Sopaipillas chilenas
45 min
Pisco sour
10 min
Tarta de limón y merengue
2 godz. 30 min
Pan pita
1 godz. 40 min
Ají de gallina
1 godz. 15 min
Salsa blanca italiana
20 min
Empanadas chilenas (empanadas de pino)
6 godz. 50 min
Calzones rotos
35 min