Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Heller Teig
- 110 g Wasser
- 25 g Zucker
- ½ Pck. Trockenhefe
- 230 g Mehl
- ½ TL Salz
- 1 TL Backpulver
- 5 g Olivenöl
Dunkler Teig und Fertigstellung
- 240 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 5 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 620 g Wasser
- 25 g Zucker
- ½ Pck. Trockenhefe
- 240 g Mehl
- 1 EL Kakao
- ½ TL Salz
- 1 TL Backpulver
- 5 g Olivenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 713 kJ / 170 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hefewaffeln
50min
Potato pie
1h 40min
Blätterteig, schnell
2 Std.
Franzbrötchen
2u. 20min
Mini-Pizzen mit Kräutern
1h 35min
Knusperhörnchen mit Grieß-Aprikosen-Füllung
3 Std. 10 Min
Süße Brötchen
1h 5min
Pfeffer-Brötchen
1 Std. 20 Min
Brotpfannkuchen
20min
Kartoffelpuffer aus dem Waffeleisen
40min
Glückskuchen
2 Std. 10 Min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2 Std.