Urządzenia i Akcesoria
Dampfbrötchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stück
Składniki
Heller Teig
-
Wasser110 g
-
Zucker25 g
-
10 g frische HefeTrockenhefe½ Pck.
-
Mehl230 g
-
Salz½ TL
-
Backpulver1 TL
-
Olivenöl5 g
Dunkler Teig und Fertigstellung
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen240 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten5 g
-
Wasser620 g
-
Zucker25 g
-
10 g frische HefeTrockenhefe½ Pck.
-
Mehl240 g
-
Kakao1 EL
-
Salz½ TL
-
Backpulver1 TL
-
Olivenöl5 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
713 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brötchen sind fertig!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zebra-Kuchen im Glas
40 Min
Sahneeis
10 Std. 20 Min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2 Std.
Cappuccino
15 Min
Süße Brötchen
1 Std. 5 Min
Kaffeecreme
20 Min
Pfannkuchen Timber Style
25 Min
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 Min
Karnevalsmasken
2 Std.
Teigtaschen mit Rindfleisch und Gemüse
1 Std. 45 Min
Mini-Fladenbrote
2 Std. 20 Min
Mini-Pizzen mit Kräutern
1 Std. 35 Min