Urządzenia i Akcesoria
Kuchen im Ei
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stück
Składniki
-
Eier (Größe M)13
-
Rapsöl und etwas mehr zum Einfetten70 g
-
Orangenschale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält2 - 3 Streifen
-
brauner Zucker45 g
-
Mehl180 g
-
Backpulver1 gestr. TL
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 geh. TL
-
Buttermilch95 g
-
Schokotropfen30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
639 kJ /
153 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen zu Ostern
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Stockbrot
20 min
Eulenmuffins
2 godz.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Buttercreme
5 min
Erdbeer-Konfitüre (ohne Gelierzucker)
1 godz. 5 min
Zuckerguss
5 min
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Allrounder-Torte
1 godz. 30 min
Spiegelei-Nester
1 godz. 20 min
Baiser-Christbäumchen
6 godz.
Einhorn-Torte
4 godz. 10 min
Erdbeer-Macarons
26 godz.