Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g bolacha Maria
- 200 g manteiga
Recheio
- 6 claras de ovo
- 6 gemas de ovo
- 250 g açúcar
- 150 g manteiga
- 200 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 50 g farinha tipo 55
Cobertura
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 5 - 10 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2918 kJ / 698 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de nata
8 Std.
Bolo com cobertura de chocolate
1h 15 min
Brownies marmoreados
45 min
Tarte de chocolate e natas
12hod. 20min
Tarte de mousse de chocolate
12h 30 min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Bolacha gigante
4 Std. 15 Min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1h 30 min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Salame de chocolate
3h 10min
Mousse de três chocolates
6h 20 min
Tarte gelada de leite condensado
12h