Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g bolacha Maria
- 200 g manteiga
Recheio
- 6 claras de ovo
- 6 gemas de ovo
- 250 g açúcar
- 150 g manteiga
- 200 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
- 50 g farinha tipo 55
Cobertura
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 5 - 10 gotas de sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2918 kJ / 698 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit-fours de chocolate branco
3h 30min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48h
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Tarte de mousse de chocolate com morangos
1j 30 menit
Torta de chocolate
1j
Tarte de chocolate e caramelo
4 Std. 40 Min
Quadrados de chocolate cobertos
50 menit
Tarte de mousse de chocolate
12 Std. 30 Min
Bolo quente de brigadeiro
25 min
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Tarte fresca de limão
2j
Bolo de chocolate com chantilly e mousse
1j