Shortbread mit Kokos-Toffee, Mandeln und Schokolade
TM6 TM5

Shortbread mit Kokos-Toffee, Mandeln und Schokolade

4.3 (18 ocen)

Składniki

  • 250 g Butter, kalt, in Stücken
  • 100 g brauner Zucker
  • 350 g Mehl
  • 1 Ei
  • 350 g gezuckerte Kondensmilch (z.B. Milchmädchen)
  • 40 g Kokosöl
  • 200 g Mandeln, blanchiert
  • 500 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
  • 40 g Kokosraspeln zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
819 kJ / 195 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy