香蘭綠豆糕

香蘭綠豆糕

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
20 個

Składniki

內餡
  • 500 克
  • 綠豆仁 ,先以清水浸泡3小時,瀝乾
    150 克
  • 70 克
  • 花生油 ,需多備一些抹油用
    40 克
  • ¼ 茶匙
外皮
  • 太白粉
    160 克
  • 在來米粉
    40 克
  • 150 克
  • 400 克
  • 椰絲
    45 克
  • 香蘭萃取物 (香蘭色素)
    3 滴
  • (蒸煮用)
    1000 克
  • 白芝麻 ,少許

Wartości odżywcze na 1 個

Kalorie 138 kcal / 577 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 3.7 g
Węglowodany 25.1 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...