Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g amêndoa s/ pele
- 200 g água
- 400 g açúcar
- 8 ovos
- 250 g massa folhada
- Amêndoa laminada torrada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1725.8 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 102.3 mg
Alternatywne przepisy
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Quindins
1h
Tarte de amêndoa
50min
Toucinho do céu
1 Std. 50 Min
Torta algarvia
50min
Brisas do Lis
1 Std. 15 Min
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Ovos-moles de 6 gemas
40 min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45 min
Tarte de limão e merengue
30 min
Tarte de coco
1h
Molotof ao vapor
30 min