Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g amêndoa s/ pele
- 200 g água
- 400 g açúcar
- 8 ovos
- 250 g massa folhada
- Amêndoa laminada torrada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1725.8 kJ / 412.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 102.3 mg
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
50min
Quindins
1h
Bolo de noz, cenoura e canela
1 Std. 40 Min
Pão-de-ló de Alfeizerão
45min
Queijadinhas de leite
1h
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Molotof ao vapor
30min
Torta de leite condensado e coco
20min
Torta algarvia
50min
Torta de laranja
30min
Segredinhos
40min
Tarte de requeijão e amêndoa
50min