Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 300 g farinha
- 130 g manteiga
- 70 g água
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
Creme
- 4 gemas de ovo
- 200 g água
- 50 g amido de milho
- 130 g açúcar
- 40 g sumo de limão
- 40 g manteiga
Merengue
- 4 claras de ovo
- ½ limão, só o sumo
- 1 pitada de sal
- 50 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2399.1 kJ / 573.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 76.2 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 258.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Delícia de chocolate
40 min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min
Cavacas de Resende
1h
Cheesecake de limão
6 godz. 30 min
Pavlova com coulis de framboesa
1h 50 min
Jesuítas
20min
Tarte de coco
1h
Tarte de amêndoa
1h 40 min
Tarte de maçã
35 min
Pão-de-ló com ovos-moles pobres
1h
Tarte de primavera com morango
2 Std. 20 Min
Paris Brest com morangos
2 godz. 10 min