Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tk kuru maya (yakl. 8 g)
- 200 g su
- 55 zeytinyağı, yağlamak için ekstra zeytinyağı
- 300 g un
- 1 ¼ tk tuz
- 4 tk zahter, baharat karışımı, (bk. öneriler)
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2h 50min
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2h
Emmental Peynirli Bisküvi
30 Min
Pita Ekmeği
2h
Dereotlu ve Beyaz Peynirli Ekmek
1 Std. 20 Min
Dört Peynirli Yassı Ekmek
40 Min
Acı Biberli Sebze
1h 5min
Fener Balığı ve Karides Çorbası
1h 15min
Soğanlı Tarte Flambe
1 Std.
Biberli Elmalı Ezme
25 Min
Vişne Sos Eşliğinde Ortası Çikolatalı Ekmek
1 Std. 30 Min
Ekmeksiz Çerkez Tavuğu
45 Min