Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g buğday
- 200 g patates, pişmiş, soğutulmuş, parçalara bölünmüş
- 300 g un
- 300 g kefir
- 1 tk bal
- 40 g taze maya, ufalanmış
- 2 tk tuz
- su, üzerine serpmek için
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 597.8 kJ / 142.9 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 322.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yoğurtlu Ekmek
3h
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1h 50min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Köy Ekmeği
2h
Cevizli Pratik Ekmek
45 Min
Cevizli Bursa Lokumu
3h 5min
Mayasız, Yumurtalı, Pratik Yulaf Ekmeği
1 Std. 10 Min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Kahve ve Üzümlü Ekmek
3 godz. 40 min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2 godz. 30 min