Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Kirsch-Auflauf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Eier getrennt3
-
Salz1 Prise
-
Milch500 g
-
Birnendicksaft40 g
-
Weizengrieß, fein70 g
-
Kirschen, getrocknet75 g
-
Birnen in Spalten (1 cm)250 g
-
Zitronensaft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
1608 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süss, oder?
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quark-Apfel-Fladen
50 min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 godz.
Birnen-Blondie
1 godz. 15 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Ingwer-Marzipan-Waffeln
30 min
Birnen-Obersschnitten
1 godz. 30 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 godz. 30 min
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 godz. 40 min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45 min
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min