Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen
TM6 TM5

Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen

4.1 (97 ocen)

Składniki

  • 1500 g Frühkartoffeln, ungeschält, in mundgerechten Stücken
  • 200 g Gouda, in Stücken
  • 100 g Brötchen, altbacken, in Stücken
  • 400 g gekochter Schinken, in Stücken
  • 3 Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 200 g Wasser
  • 400 g Sahne
  • 400 g Crème fraîche
  • 2 TL Salz
  • 2 TL Pfeffer
  • ½ TL Muskat
  • 1 TL Paprika edelsüß
  • 250 g Erbsen, TK

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3487 kJ / 836 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
53 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy