Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 175 g Ruchmehl, etwas mehr zum Auswallen
- 80 g Butter, in Stücken (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 60 g Wasser
Gemüse
- 100 g Karotten, geschält
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Lauch, Strunk und etwas grün entfernt
- 150 g Zucchetti, Enden abgeschnitten
Füllung
- 100 g Gruyère, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Ei
- 150 g Milch
- 125 g Vollrahm
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 399 mg
Alternatywne przepisy
Berner Zopf
1 Std. 45 Min
Peperoni-Risotto
35 min
Ofenguck mit Zucchetti
1 Std. 10 Min
Apfelwähe
1h 15min
Linsensalat mit Randen und Feta
30 min
Gemüsewähe
1 godz.
Käsewähe
50 min
Älpler Magronen
45 min
Kartoffelstock nature
55min
Aprikosenwähe
1 Std. 10 Min
Gemüsewähe (TM6)
25 min
Bündner-Spätzli
45 min