Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 50 g Mandeln, gehackt
- 2 Zitronen, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält , Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote, in Stücken (2 cm)
- 1 TL Zimt
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 800 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, geviertelt
- 100 g Apfelsaft
- 60 g Rosinen
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2180 kJ / 517 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 111 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Marzipan-Konfitüre
25 min
Bratapfelkonfitüre
1 godz. 30 min
Glühwein-Konfitüre
20 min
Pina-Colada-Konfitüre
30 min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30 min
Erdbeer-Aperol-Konfitüre
20 min
Winterlicher Apfel-Kaki-Aufstrich
35 min
Schokoladige Himbeerkonfitüre
40 min
Orangen-Möhren-Marmelade
40 min
Apfel-Orangen-Aufstrich mit Marzipan
1h
Apfel-Mandel-Konfitüre
30 min
Apfel-Gewürz-Konfitüre
30 min