Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 Stück Zimtstange (ca. 2 cm)
- 1 Vanilleschote
- 1 Stück Ingwer, frisch (2 cm), in dünnen Scheiben
- 1000 g Äpfel, süß-säuerlich (z.B. Elstar), geviertelt
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2739 kJ / 647 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 156 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Apfel-Marzipan-Konfitüre
25 min
Apfel-Rhabarber-Konfitüre
30 min
Rhabarber-Konfitüre
30 min
Mango-Möhren-Konfitüre
30 min
Winterlicher Apfel-Kaki-Aufstrich
35 Min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25 min
Kirsch-Bananen-Konfitüre
30 min
Bratapfel-Konfitüre
40 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min
Schokoladige Himbeerkonfitüre
40 min
Birnenkonfitüre
20 min
Apfel-Mandel-Konfitüre
30 min