Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Sesamöl
- 5 Knoblauchzehen
- 120 g Zwiebeln, in groben Stücken (2 cm)
- 200 g Karotten, in Scheiben (1 cm)
- 1 ½ EL Currypulver
- 80 g Weizenmehl, glatt
- 500 g Hühnerbrühe
- 10 g brauner Zucker, nach gewünschter Süße
- 15 g Japanische Sojasauce (Shoyu)
- ½ TL Garam Masala
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 Eier, verquirlt
- 100 g Panko Paniermehl
- 4 Hühnerbrustfilets, ohne Haut (à ca. 180 g)
- Salz zum Abschmecken
- 1200 g Wasser
-
350
g Rundkornreis
lub 350 g Sushi Reis -
250
g Rapsöl zum Backen
lub 250 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4963 kJ / 1186 kcal
- Białko
- 84 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 Std.
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1 Std.
Hähnchen süß-sauer mit Reis
40 Min
Hühnerbruststreifen in Erdnusssauce
45 Min
Yakitori - Fernöstliche Hühnerspießchen
40 Min
Gedämpfte Hähnchen-Bällchen
50 Min
Asia Shells
25 Min
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Chicken Akhni
1 Std. 30 Min
Japanische Ramen Nudelsuppe
1 Std. 40 Min
Koreanisch frittiertes Hähnchen
3u. 10min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1 Std.