Empanadas de atum
TM6 TM5 TM31

Empanadas de atum

4.5 (71 ocen)

Składniki

  • 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
  • 130 g margarina p/ culinária
  • 1 ovo
  • 35 g água
  • Sal q.b. p/ temperar
  • 200 g cebola
  • 300 g tomate fresco cortado em quartos
  • 150 g pimento verde
  • 3 pés de salsa
  • 30 g azeite
  • 160 g atum em lata escorrido
  • 1 c. chá de açúcar
  • 15 g farinha
  • 1 c. sopa de orégãos

Wartości odżywcze
na 1 unidade
Kalorie
1289.9 kJ / 308.3 kcal
Białko
10.2 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
15.9 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
2 g
Sód
161.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy