Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 130 g margarina p/ culinária
- 1 ovo
- 35 g água
- Sal q.b. p/ temperar
- 200 g cebola
- 300 g tomate fresco cortado em quartos
- 150 g pimento verde
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 160 g atum em lata escorrido
- 1 c. chá de açúcar
- 15 g farinha
- 1 c. sopa de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1289.9 kJ / 308.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 161.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de carne de porco
2j 5 menit
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1j
Empanada Catalã
2j
Almofadinhas de bacalhau
1 Std. 45 Min
Empadas de camarão
50 menit
Baguetes com alho e orégãos
1j 30 menit
Piza torcida
1j 30 menit
Minicachorros de milho
30 min
Empada de galinha
2j
Calzone de legumes
1j
Pastéis recheados com carne
2h 15 min
Merendas com massa de piza
1h 10 min