Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 90 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g leite de coco
- 45 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 4 ovos
- 25 g açúcar de coco
- 50 g mel
- 50 g farinha de coco
- 100 g trigo sarraceno
- 100 g farinha de mandioca, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farinha de aveia s/ glúten
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 limão (raspa e sumo)
- 80 g óleo de coco derretido, mais q.b. p/ untar
Ganache
- 100 g chocolate p/ culinária (53% cacau)
- 30 g natas
- 15 g manteiga
- 10 g mel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1902 kJ / 455 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate
2h
Bolo de amêndoa sem glúten
50min
Crepes da Joana
25min
Bolo de limão light
45min
Cheesecake no bake
45min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Pão de sanduíche
50min
Barras de chocolate e menta
Brak ocen
Bolo de amêndoa
35min
Bolachas de manteiga Bé
35min
Queijadas de coco e canela
40min
Bolo de tâmaras
3 Std.