Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dry Rub
- 3 dried ancho chilies, de-seeded and de-stemmed
-
2
dried chipotle chilies
lub 1 tsp chipotle chili powder - 1 oz black peppercorns
- ½ oz brown sugar
- 1 tbsp onion powder
- 2 tsp mustard powder
- 2 tsp dried oregano
- 1 ½ tsp garlic powder
- 1 tsp salt, to taste
- 1 tsp ground cayenne pepper
Brisket
- 64 - 80 oz beef brisket, untrimmed
- 16 oz smoked bacon, sliced
BBQ Sauce
- 6 oz fresh Roma tomatoes, quartered
- 4 oz white onions, quartered
- 3 ½ oz brown sugar
- 3 canned chipotle chilies, in adobo sauce, to taste
- 2 garlic cloves
- 2 oz apple cider vinegar
- 1 oz Worcestershire sauce
- 1 oz molasses
- 1 heaping tbsp Dijon mustard
- ¾ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2452 kJ / 586 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40min
Coffee Rubbed Skirt Steak with Caper Salsa
35min
Chicken Keto Taquitos
55min
Baby Back Ribs with Chipotle BBQ Sauce
1h 30min
Beef Barbacoa
2h
Mexican Lasagna
1h 20min
Shredded Jerk Chicken
1h 55 min
Keto Beef Chili
3h 10 min.
Pork Gyros with Tzatziki
15min
Sesame Orange Chicken
1h 30min
Texas BBQ Pulled Pork
1h 30min
Keto White Chicken Chili
50min