Urządzenia i Akcesoria
Beeren-Blechkuchen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
24 Stücke
Składniki
-
Butter weich, zum Einfetten20 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bestäuben450 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Zucker250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zitronenschale Bio, fein abgerieben1 TL
-
Eier (Kl. M), Zimmertemperatur5
-
Weinstein-Backpulver15 g
-
Himbeeren200 g
-
Brombeeren200 g
-
rote Johannisbeeren200 g
-
schwarze Johannisbeeren200 g
-
Heidelbeeren200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
860 kJ /
205 kcal
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Käsekuchen mit Beeren
2 godz. 50 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Erdbeermuffins
40 min
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 godz. 20 min
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3 godz. 25 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min