Urządzenia i Akcesoria
Pistazienkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
15 Scheiben
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten250 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Zucker230 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Eier4
-
Backpulver½ Pck.
-
Salz2 Prisen
-
Schmand50 g
-
Pistazie, ungesalzen, geschält120 g
-
Puderzucker150 g
-
Zitronensaft10 g
-
Wasser10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1567 kJ /
374 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Joghurt-Kastenkuchen
2 godz.
Zitronenkuchen
2 godz. 30 min
Walnuss-Brownies
50 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Getränkter Mandelkuchen
2 godz.
Beeren-Kokos-Kuchen
2 godz. 10 min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2 godz. 20 min
Karamell-Nuss-Brownies
50 min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.
Torta della nonna
2 godz. 10 min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 godz. 45 min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 godz.