Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eier
- 200 g Zucker
- 100 g Milch
- 1 TL Vanilleextrakt
- 250 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Guss und Fertigstellung
- 125 g Butter, in Stücken
- 200 g brauner Zucker
- 50 g Milch
- 100 g Kokosraspeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1464 kJ / 349 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandeltårta - schwedische Mandeltorte
8h 15min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 Std. 15 Min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2u. 20min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 Std.
Victoria Cake
3 Std. 30 Min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4h
Buttermilchkuchen mit Nuss
45min
Buttermilchkuchen
50min
Vanille-Karamell-Poke-Cake
2 Std.
Butterkuchen mit Mohn
4h
Gefüllter Schokoladenkranz
5h 40min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30min