Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di olio di semi di girasole
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di pepe
- ½ cucchiaino di sale
- 70 g di gamberi di media grandezza, sgusciati, lessati
- 70 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- 90 g di ketchup
- 1 cucchiaino di salsa Worcestershire
- 40 g di Cognac
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinatura al vino bianco ed erbe aromatiche
15min
Marinatura per pesce alla griglia
15min
Gamberi in salsa cocktail
10min
Tiramisù
5h 40min
Gamberi in salsa cocktail
10min
Marinatura salvia, vino bianco e limone
15min
Cannoncini alla crema
3h
Marinatura limone e coriandolo
15min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Salsa all'aglio per pesce e crostacei
15min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 min
Salsa tartara
10min