揚州拌炒飯
TM5 TM6

揚州拌炒飯

2.3 (13 ocen)

Składniki

  • 2 顆 蛋
  • ¾ 茶匙 鹽
  • ⅗ 茶匙 白胡椒粉
  • 1100 克 水
  • 130 克 米 ,洗淨、瀝乾
  • 10 克 紅蔥頭
  • 1 大匙 香油
  • 30 克 金華火腿 ,切小丁
  • 70 克 蝦仁 ,切丁
  • 30 克 冷凍青豆
  • 35 克 玉米粒
  • 2 茶匙 醬油

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
875.2 kJ / 209.5 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
30.8 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy