Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 顆 蛋
- ¾ 茶匙 鹽
- ⅗ 茶匙 白胡椒粉
- 1100 克 水
- 130 克 米 ,洗淨、瀝乾
- 10 克 紅蔥頭
- 1 大匙 香油
- 30 克 金華火腿 ,切小丁
- 70 克 蝦仁 ,切丁
- 30 克 冷凍青豆
- 35 克 玉米粒
- 2 茶匙 醬油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 875.2 kJ / 209.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.2 g