Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g açúcar
- 6 claras de ovo
- 800 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
Molho
-
200
g natas
lub 200 g leite gordo - 200 g chocolate preto (70% cacau) partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2625 kJ / 628 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de fruta light
10 Min
Bacalhau com “natas”
50 Min
Tarte de chocolate e natas
12h 20min
Gelado de mirtilo com pistácio
10 Std.
Gelado de bolacha e morango
8h
Batido de cheesecake de morango
40 Min
Bolo gelado de chocolate e coco
9h
Gelado de leite merengado
8h 15min
Ensopado à caçador Polonês (Bigos)
1 Std. 40 Min
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
2 Std. 30 Min
Bolachas de chocolate negro recheadas com creme de chocolate branco
5 Std. 50 Min
Iogurte de baunilha com eritritol
14h