![Hornazo de Salamanca Hornazo de Salamanca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69e98685-0f5e-43a0-8bb9-a663ea6652b0/Derivates/ef894468-3a7d-4b21-83a3-3d6231e0c678.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de agua
- 100 g de vino blanco
- 100 g de manteca de cerdo
- 100 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar la bandeja)
- 1 pellizco de azúcar
- 30 g de levadura prensada fresca
- 2 huevos (1 para la masa y 1 batido para pincelar)
- 650 g de harina de trigo
- 1 cucharada de sal
- 600 g de magro de cerdo en trozos
- 500 g de longaniza fresca sin piel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3076 kJ / 736 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Bollos preñaos
2h 30min
Paté de chorizo
1 Std. 20 Min
Masa para empanada con levadura
1 Std. 20 Min
Croquetones de picadillo de chorizo
9hod. 15min
Patatas revolconas
40 min
Croquetas de mejillones
9h 10min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9hod. 15min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 godz. 10 min
Rosquillas
30 min
Croquetas de bonito
9hod. 15min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 Std. 50 Min
Patatas a la riojana
40 min