Hornazo de Salamanca

Hornazo de Salamanca

4.5 84 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 raciones

Składniki

  • 100 g de agua
  • 100 g de vino blanco
  • 100 g de manteca de cerdo
  • 100 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar la bandeja)
  • 1 pellizco de azúcar
  • 30 g de levadura prensada fresca
  • 2 huevos (1 para la masa y 1 batido para pincelar)
  • 650 g de harina de trigo
  • 1 cucharada de sal
  • 600 g de magro de cerdo en trozos
  • 500 g de longaniza fresca sin piel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 35.3 g
Kalorie 3076 kJ / 736 kcal
Tłuszcz 39.7 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 58.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...