Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche (y un poco más para pincelar)
- 20 g de mantequilla (Lurpak®)
- 20 g de azúcar
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 sobre de levadura de panadería deshidratada (5 g)
- 250 g de harina de fuerza
- 180 g de harina
- ½ cucharadita de colorante alimentario color rojo Navidad
- 50 g de pasas sin semillas
- ½ cucharadita de colorante alimentario color verde
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 24.82 g
- Tłuszcz
- 2.45 g
- Błonnik
- 1.22 g
Alternatywne przepisy
Crêpes de morcilla y pera
1 godz. 10 min
Estrella de Navidad
2 godz. 20 min
Snacks de gambas (Giau Gung Ob)
35min
Cake con corazón
4h
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Pudín de chocolate y mantequilla
1h 25min
Brioche de chocolate y avellana
2 godz. 20 min
Palmeritas de hojaldre bañadas con chocolate
5 Std.
Pan chino
1 godz. 15 min
Brownie rápido para dos
30min
Gelatina de naranja y uva
2 godz. 10 min
Croissants de hojaldre rellenos de chocolate
3h 35min