Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g de caramelo líquido
- 8 plátanos cortados en rodajas de 1 cm (aprox. 800 g)
- 2 cucharadas de azúcar
- 1 chorrito de zumo de limón
Masa
- 120 g de harina de repostería
- 120 g de azúcar
- 140 g de leche
- 2 huevos
- 1 pellizco de sal
- piel de limón rallada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1993 kJ / 476 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 103.9 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Pastel francés con fresas (millasson)
1 Std. 10 Min
Bizcocho colibrí
1h
Tarta flan de galletas y plátano
4h 30 min
Bizcocho con melocotón y dulce de leche
1h 20 min
Pudin con plátano y chocolate
50min
Tarta de manzana y flan
3h 20min
Bizcocho turco de té (cayli kek)
1h
Tarta de melocotón
1h 15min
Pudin de calabaza y naranja
1h 30 min
Tarta de naranja
5h
Bizcocho de piña
50min
Tarta de piña al revés
40 Min