Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di vongole fresche, pulite
- 300 g di gamberi crudi, interi non sgusciati
- 800 g di acqua
- 2 spicchi di aglio
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 150 g di peperone rosso
- 150 g di peperone verde
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di riso
- 2 cucchiai di prezzemolo fresco, tritato
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di vino bianco
- 50 g di succo d'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 25.02 g
- Węglowodany
- 52.69 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso ai frutti di mare
1sa 40 dk
Crema pasticcera
15 Min
Torta di mele
1h
Zuppa di pesce misto
40min
Spezzatino di manzo su purea di sedano
Brak ocen
Spezzatino di manzo
1 godz. 50 min
Bon bon al cioccolato bianco
Brak ocen
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 30 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
Brak ocen
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5min
Risotto alla pescatora
35min