Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- boter, om in te vetten
- 270 g bladerdeeg, uitgerold (ong. 24 x 40 cm)
- 150 g middelharde kaas, in stukken (3 cm) (bv. Gruyère of Gouda)
- 150 - 170 g artisjokharten uit blik, uitgelekt
- 60 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 200 g zure room, 20% vet
- 2 eieren
- 20 verse basilicumbladeren, in fijne reepjes gesneden
- ¼ tl gedroogde oregano
- ¾ tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoothie bowl met granaatappel en chiazaad
20min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Pastasalade met forel en groenten
Brak ocen
Rode bieten smoothie bowl
Brak ocen
Chocolade en banaan charlotte
Brak ocen
Karamelijs
Brak ocen
Quinoakoekjes
1h
Piadina uit Emilia Romagna
15min
Mosterd-dillesaus
2 Std. 15 Min
Tropische smoothie bowl met frambozen en hennepzaden
Brak ocen
Citroenslush met champagne
Brak ocen
Detoxsapje “Gave huid”
10 min