Mediterraanse gebakjes
TM5 TM6

Mediterraanse gebakjes

(Brak ocen)

Składniki

  • boter, om in te vetten
  • 270 g bladerdeeg, uitgerold (ong. 24 x 40 cm)
  • 150 g middelharde kaas, in stukken (3 cm) (bv. Gruyère of Gouda)
  • 150 - 170 g artisjokharten uit blik, uitgelekt
  • 60 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 200 g zure room, 20% vet
  • 2 eieren
  • 20 verse basilicumbladeren, in fijne reepjes gesneden
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • ¾ tl fijn zout
  • ½ tl vers gemalen zwarte peper

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1731 kJ / 414 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy