Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- boter, om in te vetten
- 270 g bladerdeeg, uitgerold (ong. 24 x 40 cm)
- 150 g middelharde kaas, in stukken (3 cm) (bv. Gruyère of Gouda)
- 150 - 170 g artisjokharten uit blik, uitgelekt
- 60 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 200 g zure room, 20% vet
- 2 eieren
- 20 verse basilicumbladeren, in fijne reepjes gesneden
- ¼ tl gedroogde oregano
- ¾ tl fijn zout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolade-hazelnoot smoothie bowl met cacao nibs
2h 10min
Glutenvrij chocoladebrood
1 Std. 10 Min
Couscous met lam en groenten
50min
Taartjes met chocolade- en pecannootvulling
1 Std. 10 Min
Marshmallows
2h 30min
Brioche
5h
Pompoen vingers
Keine Bewertungen
Crostini met champignons en fontinakaas
Keine Bewertungen
Cannelloni met artisjokvulling en tomatensaus
1h 35min
Snel bladerdeeg
1h 20min
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Lasagnerolletjes
Keine Bewertungen