椰浆饭
TM6 TM5

椰浆饭

3.9 (11 ocen)

Składniki

椰浆饭

  • 1100 克 水
  • 350 克 米 ,洗净并沥干
  • 200 克 椰浆 ,室温
  • 20 克 新鲜姜 ,拍扁
  • 3 片 班兰叶 ,打结
  • 2 支 新鲜香茅 ,只取白色部分并切片
  • 1 ½ 汤匙 盐
  • 4 个 蛋

江鱼仔叁巴

  • 20 克 亚叁膏
  • 100 克 水
  • 40 - 80 克 辣椒干 ,去籽并浸软
  • 5 个 蒜瓣
  • 150 克 小红葱
  • 40 克 食油
  • 20 克 酱青
  • 40 克 糖
  • 1 茶匙 盐
  • 60 克 油炸江鱼仔
  • 200 克 洋葱 ,(约2个),切成薄片
  • 1 条 小黄瓜 ,切片,装饰用
  • 无盐烤花生 ,装饰用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3704 kJ / 885 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
99 g
Tłuszcz
36 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy