Urządzenia i Akcesoria
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Stück
Składniki
-
Milch500 g
-
Eier3
-
Salz½ TL
-
Kakaopulver1 EL
-
Mehl300 g
-
Backpulver1 TL
-
500 g Schattenmorellen, entsteint, halbiertKirschen entsteint, halbiert500 g
-
Öl zum Braten
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
3115 kJ /
744 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
6.4 g
Węglowodany
98 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Heiß geliebt
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Kartoffelpuffer aus dem Waffeleisen
40 min
Apfelpfannkuchen
30 min
Tschechische Pfannkuchen
1 godz.
Hefewaffeln
50 min
Pfannkuchen mit Erbsen
30 min
Sattmacher-Pizza
1 godz.
Béchamelsauce
10 min
Mini-Pizzen mit Kräutern
1 godz. 35 min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 min
Sahne-Waffeln
40 min
Kartoffelgratin XXL
1 godz. 30 min