Urządzenia i Akcesoria
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Stück
Składniki
-
Milch500 g
-
Eier3
-
Salz½ TL
-
Kakaopulver1 EL
-
Mehl300 g
-
Backpulver1 TL
-
500 g Schattenmorellen, entsteint, halbiertKirschen entsteint, halbiert500 g
-
Öl zum Braten
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
3115 kJ /
744 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
6.4 g
Węglowodany
98 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Heiß geliebt
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Linsensuppe
8 godz. 45 min
Zitronenkuchen
2 godz.
Kartoffelgratin XXL
1 godz. 30 min
Apfelpfannkuchen
30 min
Pfannkuchen mit Erbsen
30 min
Christmas Trifle
4 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Torte
4 godz. 30 min
Kaiserschmarrn
35 min
Béchamelsauce
10 min
Pfannkuchen
20 min
Rührkuchen
1 godz. 10 min