Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- boter, ongezouten, plus extra om in te vetten
- 2 el griesmeel, om te bestrooien
- 180 g suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 150 g boter, ongezouten, in stukken
- 3 eieren
- 20 g melk
- 180 g bloem
- 1 ½ tl bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 1400 g water
- 100 g pure chocolade, in stukken
- 1 tl olie met neutrale smaak (bv. zonnebloem, koolzaad)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1209 kJ / 289 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Citroencake
2 godz.
Horror punch
20 min
Bijentaart met glazuur
1h 25min
Aardappel-, spek- en kaastortilla
50min
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1h
Citrus lekkernij
50min
Chocoladetaart met sinaasappel
2 godz. 40 min
Havermoutrepen met kaas
45 min
Brownie koekjes
1 godz. 35 min
Groene bron
10 Min
Tomatenrijst
30 min
Boterkoekjes
50min