Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g wortelen
Sieuw mai-deeg
- 50 g water
- 180 g bloem
- 1 ei
Vulling
- 300 g buikspek met vet, ontbeend, ontveld, in stukken (3 cm)
- 15 - 20 g verse champignons (bv. shiitake, witte, cantharellen)
- 5 - 10 g verse gember, in dunne schijfjes (opcjonalnie)
- 270 g rauwe garnalen, gepeld, vers of diepgevroren
- 1 el suiker
- 2 el lichte sesamolie (30 g, zie tip)
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen witte peper
- 1 tl maïsmeel (zetmeel)
- olie, om in te vetten
- bloem, om te bestrooien
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Stervormige walnootravioli met champagnesaus
Brak ocen
Meloen en komkommer Sour (mocktail)
10 Min
Oost-Europese brunch
Brak ocen
Engelse brunch
Brak ocen
Vegan baklava
Brak ocen
Mangochutney
1h 20 min
Gazpacho
1h 15min
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14h 55min
Spaghettinestjes met linzenballen
1h 5min
Pulled pork burgers
Brak ocen
Karamel parfait
Brak ocen
Driekoningentaart met appel en kaneel
3h