Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 eieren
- 800 g water
- ½ tl zout
- ½ tl instant dashipoeder (zie variatie)
- 2 tl sojasaus
- 1 snuifje gemalen peper
- 100 g varkensgehakt (opcjonalnie)
- 30 g verse shiitake, in schijfjes, of om het even welke kleine paddenstoel in schijfjes
- 6 middelgrote rauwe garnalen, gepeld
- 30 diepgevroren doperwtjes (25 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 576 kJ / 138 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Eieren met kruidensaus en Paaskoekjes
Brak ocen
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
50 min
Parmezaan op plantaardige basis
5 Min
Dadel curry dip
5 Min
Appel-rozijnen bladerdeeg taart zonder toegevoegde suikers
Brak ocen
Tarbot met salsasaus
Brak ocen
Vegetarisch medaillon
Brak ocen
Veenbes & rode biet koekjes
Brak ocen
Asperges en prosciutto cannoli
Brak ocen
Prei-aardappelsoep met krokant gerookte ham
40 min
Groentesoep met pasta, varkensrollade met groenten, puddinkjes, muffins
Brak ocen
Hollandaisesaus
15 Min