Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zimtklößchen
- 150 g Milch
- 10 g Butter
- 40 g weiße Schokolade in Stücken
- ¼ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 20 g Zucker
- 80 g Hartweizengrieß
- 1 Ei
Rhabarbersuppe
- 500 g Rhabarber, geschält, in Stücken (2 cm)
- 130 g Zucker
- 750 g Wasser
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 25 g Zitronensaft
- 20 g Speisestärke
- 150 g Cidre (Apfelwein)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1226 kJ / 293 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1h
Lausitzer Hefeplinsen
1h 25min
Vanillenudeln mit marinierten Früchten
25 min
Kartoffel-Zimt-Kuchen (Dätscher)
2h
Quarkklöße im Melonensud
1h
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1h 15min
Apfel-Vanillesüppchen
50 min
Süße Milchsuppe mit Himbeeren
25 min
Soljanka
45 min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Hefe-Schoko-Klößchen mit Kirschsauce
1 godz. 30 min
Birnen-Bohnen-Speck-Suppe
40 min