Urządzenia i Akcesoria
Brioche
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 slices
Składniki
-
milk20 g
-
2 tsp dried instant yeast, (8 g)fresh yeast crumbled20 g
-
bread flour plus extra for dusting350 g
-
eggs4
-
sugar to taste60 - 100 g
-
salt1 tsp
-
butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing170 g
-
egg yolk lightly whisked, for glazing1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
5 g
Kalorie
836 kJ /
200 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sandwich Bread
3 godz.
Brioche
8 godz.
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1 godz. 55 min
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Apple Punch
30 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Steamed Thai-style fish cakes
45 min
Berry Mousse
4 godz. 50 min
Baguettes
3 godz. 45 min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Rustic Bread
2 godz.
Milk Bread
2 godz. 20 min