Brioche

Brioche

4.7 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
16 slices

Składniki

  • milk
    20 g
  • fresh yeast crumbled
    20 g
    2 tsp dried instant yeast, (8 g)
  • bread flour plus extra for dusting
    350 g
  • eggs
    4
  • sugar to taste
    60 - 100 g
  • salt
    1 tsp
  • butter, unsalted cut in pieces, plus extra for greasing
    170 g
  • egg yolk lightly whisked, for glazing
    1

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 200 kcal / 836 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...